בס"ד
לביא"ה אסטרטגיה
ליווי, בקרה ,ייעוץ, אימון, הדרכה
להזניק את הלביאה שבך למגרש
"מי מטיל כסותו בין לביא ללביאה בשעה שנזקקין זה עם זה" (סנהדרין קו ע"א).
וְאָמַרְתָּ מָה אִמְּךָ לְבִיָּא בֵּין אֲרָיוֹת רָבָצָה בְּתוֹךְ כְּפִרִים רִבְּתָה גוּרֶיהָ(יחזקאל יט.ב )
שמרית אלישע ,
טורפת לך את הקלפים מחדש
0523451834
טיפוס 6
הספקן"
"לא בגלל שהדברים קשים איננו מעזים לעשותם .בגלל שאיננו מעזים לעשותם – הם קשים"
"רק מי שלוקח סיכון והולך רחוק , מגלה כמה רחוק הוא יכול להגיע"
כינויים נוספים: הכינור השני, הזהיר,החשדן, השותף הנאמן
הייעוד הפנימי: חיזוק הביטחון הקיומי/עוצמת שיתוף הפעולה.
-
טיפוס 6 רואה את העולם כמקום מסוכן בלתי צפוי ובלתי מהיימן .ועל כן הוא ערוך ודרוך לקראת כל מצב אפשרי שיכול להתרחש.
-
הוא שואף לבסס את בטחונו הקיומי .ועושה זאת על ידי הצטרפותו למבנים חברתיים . ארגונים. וקהילות שיכולות לתת לו בטחון. בבסיס המנגנון האוטומטי שלו יושב חסר אימון בסיסי בעצמו . באחרים .ובעיקר בתהליכי החיים וביקום - הנראה לו מקום בלתי צפוי. ובצדק. מטבע הדברים ליקום יש "היגיון" שאינו יכול להיתפס בשכל האנושי . טיפוס זה מוגדר כ"טיפוס ראש " המאופיין ברציונאליות . מאחר ובטבעו הוא חשדן. הרי שהדרך שלו לחוות שליטה בחייו .ובנסיבות היא על ידי כלי החשיבה הקוגניטיביים . הבנה. ניתוח , הסקת מסקנות ,תכנון והיערכות אסטרטגית עם חלופות למצבים שעלולים לשבש את התכנית המקורית. מאחר ובקבוצה יש מרחב גדול של מקדמי ביטחון ויציבות כמו חכמת ההמונים. נפח ומאסה שיוצרת רשת בטחון. הוא ישתדל להצטרף למבנים קיימים. ויטה יותר לסמוך עליהם מאשר על עצמו או על "זולת" בודד . אחד הדברים שמציקים לו הוא החיפוש אחר מניעים נסתרים. בקבוצה חל החוק של בטל בשישים.
-
טיפוס זה נקרא גם "כינור שני" .הוא נמנע מלקיחת תפקידי הובלה ומנהיגות .כי הוא יחשוש מהסיכונים .ככלל הוא לא פריק של סיכונים ובטח לא של סכנות .הוא מצויין כסמנכ"ל .בתפקידי סגנות. שם הוא יביא לביטוי את היכולות המעולות שלו. בעבודה אסטרטגית וביכולת מדהימה לסנטז את כל מרכיבי הסיכון ולתת להם פתרונות יצירתיים ומורכבים.
-
הוא נולד להיות יועץ אסטרטגי ,דובר ,ומנהל תיקי סיכונים. מנהל שמחזיק טיפוס זה כסגן יכול להיות קרוב לודאי .שיש לו כיסוי בתכניות מגירה לחלק לא קטן של איומים אפשריים טיפוס זה הוא אמן במילוי מודל הswot .כמובן בכפוף ליצירתיות וליכולתו האינסופיות של היקום .להפתיע בסיכונים שה6 לא דמיין.
-
-
במצב מאוזן:
-
הוא ריאליסט, הגון והוגן הנוהג בביטחון, באחריות, בנאמנות ומסירות. סומך על יכולתו. להסתדר ולהתגבר גם במצבים מורכבים ובלתי שיגרתים. הוא מעשי ושקול, אוהב שתופי פעולה וחברתיות. סומך על אחרים (וגם על העולם). אך ערני לעדויות ל"זיופים" באמינות ממקום שליו , רגוע , נינוח ובטוח , שאינו חושש מההשלכות ,נותן פתרונות מבלי להיכנס לתדר של סכנה קיומית. יכולתו לאבחן ולזהות מראש מצבים בעיתיים, קשיים או נקודות חלשות בתכניות מאפשרת לו להתכונן ולהיערך בהתאם ולדאוג לעצמו לביטחונם ולרווחתם של החברים במסגרות בהם הוא פועל. (משפחה, ארגון, מקום עבודה). מכבד סמכות ועבודתו מתבצעת תוך ציוות לכללים ולחוקים.
-
-
תשוקה בסיסית: לשלוט במצב ולקבל תמיכה והגנה.
-
הפתחות אסטרטגית הישרדות: לחפש ביטחון והגנה.
-
פחד בסיסי: נטישה פיזית - להישאר חסר אונים ללא ביטחון תמיכה והגנה .הפחד הגדול הוא להשאר לבד . היות והוא לא סומך על עצמו .
-
הגדרה העצמית: שום דבר לא בטוח, צריך להיות זהיר, אני משתף פעולה ונאמן.
"לא בגלל שהדברים קשים איננו מעזים לעשותם .בגלל שאיננו מעזים לעשותם – הם קשים"
"רק מי שלוקח סיכון והולך רחוק , מגלה כמה רחוק הוא יכול להגיע"
-
מצב של חוסר איזון
-
ה TRUE ESSENCE חבוי מתחת לאסטרטגית ההישרדות טיפוס 6 שרוי במצב של חוסר שקט פנימי ודריכות לבאות. הוא חסר ביטחון . חשדן. זהיר ומדוד. הוא שואף לביטחון מקסימלי ואינו מבין שבעולם של חסר ודאות לא ניתן להתקדם ללא נטילת סיכונים .. הזהירות שלו מהווה גורם מעכב להתקדמות. הוא רואה בכל מצב את הסיכונים ואת מה שעלול להתרחש ועל כן הוא זוכה לתואר משבית שמחות . כי הוא יודע בכל מצב לראות את מה שיכול להשתבש. ובכך הוא יוצר אמונה המגשימה את עצמה . מאחר והוא לא מנסה לצאת מאזור הנוחות של הפחד . הוא גם לא חווה הצלחות וסיכויים. עודף הזהירות שלו מוציאה מהסביבה שלו את המקומות הפחות חמים . ומהר מאד הוא מצליח להוציא מאנשים את המניעים הנסתרים .
-
אמנם הוא צודק . לכל אדם יש אינטרסים . וזה לגיטימי זה בסיס טוב לwin win situation אלא שהוא מפרש את האינטרסים של הצד השני כלא לגיטימיים וכפועלים לרעתו .ולכן הוא מטרפד את המטרה הבסיסית שלו לביטחון ולשיתופי פעולה .
-
מנגנון הפעולה האוטומטי שלו פועל כמו מסרטה .שמקרינה סרטי אימה .הוא תמיד הולך על התסריט הגרוע ביותר . כי רק אז , הוא יוכל להיות באמת מוכן לכל צרה שלא תבוא ( ולרוב הם לא אמורות לבוא –זה בעיקר אצלו בדמיון)
-
המשפט "את אשר יגורתי בא לי" פועל אצלו בריבוע
-
1. מאחר והתסריט נמצא אצלו בראש . מבחינת הstate of mind " שלו הוא כבר עמוק בתוך הפחד . למערכת הלימבית וההורמונאלית שלו זה לא כלכך משנה אם הסכנה נמצאת שם באמת או שזה רק דמיון . המערכת הפיזיו אמוציונאלית שלו כבר בפעולה . והוא זוכה לכל הרפרטואר של התגובות שהגוף מעמיד לרשות אינסטינקט ההישרדות . הזעה, דופק, מתח וכד'
-
2. חוק המשיכה מסתנכרן עם הציפיות שלו והוא נמשך לאן שלא עובד ומשתבש .והכלל שאוצר כל דבר שמתמקדים בו גדל –מצליח לו.
-
פחד להיות לבד:
-
אינדיקציות לצורך באימון ושימוש בתמציות true essence
-
*זקוק לחברת אנשים כדי לתפקד.
-
קושי בתפקוד עצמאי (כשמביע פחד).
-
לצורך אובססיבי בקבלת אישור מאחרים ושושי בקבלת החלטות .
-
בחיפוש בלתי פוסק אחר חוות דעת שניות
-
בשימוש כרוני בביטוי "ומה יקרה אם - המונע ממנו לקחת סיכונים
-
בחיפוש אחר וודאות של 100%
-
במיקוד במה שעלול להשתבש
-
פסימיזם כרוני.
-
כשהאדם מרגיש או פוחד שהכל הולך להשתבש.
-
לתפקוד בלתי רציונלי כתוצאה מפחד וחרדה.
-
לתחושת חוסר אונים כתוצאה מבדידות.
-
להערצת סמכות וכוח. סוגד או משרת מישהו חזק ממנו.
על פי האניאגרם מסלולי הצמיחה של כל טיפוס נגזרים מ2 הטיפוסים אליהם הוא מחובר בחיצים.
טיפוס 9 המאוזן יכול להעניק לטיפוסי 6 את מתנת השלווה והרוגע. אחד הדרכים של טיפוסי 6 להתגבר על הפחד ממב שעלול לקרות . הוא לנסות למנוע אותו . אך מאחר שבעולם של חוסר וודאות לא ניתן להגיע לוודאות. ותמיד יש תרחישים אפשריים שאליהם ניתן להיערך. מוצא את עצמו טיפוס 6 מתיש את עצמו למוות בחיפוש אחר סיכונים אפשריים ודרכי מניעתם.מה שמשאיר אותו בהוויה תודעתית ובחוויה של מתח וסיכון מתמיד . שריריו מתוחים . רמת האדרנלין שלו גבוהה . והדבר שהוא זקוק לו ביותר הוא מנוחה ורגיעה - שהם המומחיות של מנגנון מס 9.
מהצד השני קשור טיפוס 6 לטיפוס 3 . המתמחה בבקביעת יעדים ובביצועם . אין ספק כי אחת הדרכים הטובות ביותר להתמודד עם חששות ופחדים . זה להיות פעיל. מחקרים מראים שבאסונות . כאשר אנשים נוקטים בפעולות הצלה וסיוע לאחרים .הם נפגעים פחות בפוסט טראומה . טיפוס 6 . יכול להשתמש באמביציות של מנגנון מס 3 . ולהפוך את פחדיו לעיסוק בניהול סיכונים. לקבוע מטרות ויעדים ולהתקדם באפן ליניארי מנקודה לנקודה תוך מיקוד במטרה במקום להתרוצץ לכל עבר בהסטריה
אימון אניאגרם -הוא כלי מדהים ומדוייק לסייע לנו
לצאת מהקיבעון של הטיפוס
ללמוד דרכי גישה לטיפוס הזה שנמצא בסביבתינו (ילד, בן זוג, בעל ,עובד.)
למנף את המתנות של הטיפוס .לגלות את הייעוד .
ולתרגם אותו לדרכי פעולה שיביאו לי את מקור ההכנסה בצורה הקלה ביותר.